Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΑΡΗΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ Α΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ EUROLEAGUE


Λένε οτι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις τις φοβίες σου είναι να τις αντιμετωπίσεις. Η σημερινή κλήρωση για τον πρώτο προκριματικό γύρο της Euroleague έδωσε στον Άρη απλόχερα αυτή την ευκαιρία. Είναι κάτι που το ήθελαν όλοι στην μπασκετική ομάδα του Άρη και πιο πολύ ο άνθρωπος που είχε και την μεγαλύτερη ευθύνη στην ήττα του 5ου μικρού τελικού, ο Αντρέα Ματσόν. Βέβαια το ιδανικό σενάριο για να πάρει μια πλήρη ρεβάνς, του το χάλασε η αποχώρηση του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως όπως και να 'χει είναι η μεγάλη ευκαιρία γι αυτόν να αποτινάξει τον ''σταυρό'' που κουβαλάει από το βράδυ του χαμένου μικρού τελικού και να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη όλων.
Ο αγώνας με το Μαρούσι όμως δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για ρεβάνς για την περσινή σειρά των πλέυ-οφ αλλά και μια ευκαιρία να διώξει την φοβία και την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα από τους πολλούς απρόσμενους αποκλεισμούς των πλέυ-οφ. Σε αυτή τη προκριματική φάση που μοιάζει με τη διαδικασία των πλέυ-οφ ο Άρης εκτός απο τον πραγματικό του αντίπαλο που θα έχει στο παρκέ έχει να αντιμετωπίσει και την ''ΑΕΚ'' που πριν μερικά χρόνια τον είχε αποκλείσει 2 συνεχόμενες χρονιές σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας του Άρη αλλά και το ''Μαρούσι'' των 2 τελευταίων χρόνων που έκανε κάτι ανάλογο...
Είναι καιρός λοιπόν να ξορκιστεί το ''κακό'' και ο Άρης να μπορεί να αντιμετωπίζει από εδώ και στο εξής τη διαδικασία των νοκ-άουτ αγώνων, που είναι και αυτοί που κρίνουν όλη τη χρονιά, με την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που αρμόζει στη δυναμική του.